fbpx
Сьогодні
22:04 15 Вер 2018

Єдиний в Україні Музей жіночої та гендерної історії потребує допомоги

Перший та поки що єдиний Музей жіночої та гендерної історії, що відкривається в новому форматі у Харкові, потребує допомоги.

Команда Музею започаткувала краудфандингову кампанію та сподівається завдяки їй не лише зібрати гроші на фасад Музею, а й активізувати громадськість та сприяти укріпленню взаємозв'язків феміністичних та гендерно-чутливих організацій.

Колекція музею нараховує понад 3000 різноманітних експонатів, які унаочнюють гендерні проблеми, дають відвідувачкам та відвідувачам відчути на собі процес гендерного конструювання та маніпуляцій.

Музей існував без постійного приміщення майже 10 років. За цей час завдяки своїй діяльності він став відомим не лише в Україні, а й в усьому світі і увійшов до Міжнародної мережі жіночих музеїв.

Увесь цей час Музей підтримували активістки й активісти з різних країн світу: Іспанії, Швеції, Німеччини, США, Мексики, Китаю. Музей зростав, зростала команда, музей став місцем для розвитку та діалогу. У 2016 році на його базі народився Центр гендерної культури.

Зараз команда музею власними силами робить все можливе, щоб в новому приміщенні було зроблено ремонт. Але потрібні чималі ресурси, щоб разом з цікавим змістом музей мав гідний зовнішній вигляд.

Тому була розгорнута краудфандингова кампанія. Зібрані кошти будуть використані на облаштування музейного простору.

  • По-перше, він повинен бути безбар'єрним та доступним. Для цього потрібні пандуси, поручні, зручна підлога.
  • По-друге, зовнішній фасад, вікна, двері мають бути у належному охайному вигляді. На жаль, зараз не всі фасадні стекла цілі, відсутня вивіска. Музей залишається невидимим ззовні.

Краудфандингова кампанія триватиме ще місяць.

Дізнатися більше про Музей можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: