fbpx
Сьогодні
13:49 15 Вер 2018

КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом відновили роботу після хімічних викидів

На адмінмежі з Кримом сьогодні, 15 вересня, контрольні пункти в'їзду-виїзду Каланчак та Чаплинка відновили свою роботу.

Про це повідомляють у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що операції щодо здійснення пропуску осіб та транспорту через адмінмежу прикордонники Херсонського загону розпочалися о 10.00.

Як повідомляють у Держприкордонслужбі, рішення про тимчасове припинення роботи цих контрольних пунктів в'їзду-виїзду було прийнято для збереження життя та здоров`я громадян, які прямували через КПВВ, і прикордонників через небезпечну екологічну ситуацію, що склалася на заводі Титан на території ТОТ АР Крим.

"Державна прикордонна служба продовжить відстежувати ситуацію. У разі погіршення ситуації і виникнення загрози життю та здоров'ю мирного населення може знову бути прийняте окреме рішення про припинення здійснення пропуску громадян через КПВВ", – йдеться у повідомленні.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що на півночі окупованого Криму стався новий хімічний викид.

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня в місті Армянськ на півночі окупованого РФ Криму з'явився невідомий наліт "липкої іржі", яким покрилися металеві предмети. Місцеві жителі почали скаржитися на утруднене дихання, першіння в горлі, висип і загальне нездужання.

Окупаційна влада заявила, що забруднення повітря пов'язане з випарами вмісту кислотного накопичувача, в який скидають хімічні відходи з 1971 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: