fbpx
Сьогодні
14:27 15 Вер 2018

Денісова підтвердила факт побиття Балуха, зараз до нього не пускають адвоката

Адвоката Тараса Омельченка не пускають у СІЗО Сімферополя до політв'язня Володимира Балуха, якого там побили напередодні.

Про це повідомив архієпископ Кримський і Сімферопольський Климент, який разом із адвокатом приїхав до СІЗО, передає Громадське.

Спочатку їм відмовили співробітники колонії у доступі до Балуха і запропонували почекати начальника колонії, який мав би дати дозвіл на зустріч. Втім, він також відмовив.

"Начальник СІЗО сказав, що усі питання – у робочий день. Але складається дивне враження, що тільки нас не пускають. Тому що до нас 2 адвоката заходили на зустріч зі своїми підзахисними. Ще один адвокат зайшов і вже хвилин 30 його немає", – зазначив Климент.

У СІЗО відкидають інформацію про побиття Балуха співробітниками колонії. Начальник СІЗО нібито напередодні бачив Балуха і "з ним все гаразд".

Климент повідомив, що разом із адвокатом Омельченком вони залишаються біля СІЗО і сподіваються, що доступ до Балуха все ж нададуть.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова також вимагає негайно допустити її до українського політв'язня Володимира Балуха.

"Вчора українського політв'язня Володимира Балуха жорстоко побили і погрожували розправою: "на яму кинути". Всі пам'ятаєте, за що. За стійку проукраїнську позицію. За синьо-жовтий прапор на будівлі. За волю та прагнення волі", – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що, за словами російського омбудсмена Тетяни Москалькової, Балух нібито сам спровокував конфлікт.

"Тетяна Москалькова каже, що його мають покарати. Не зробили цього тільки "враховуючи його стан". Але я знаю правду. Його вивели з камери, подалі від відеоспостереження, і намагалися поставити на коліна. Він плював в обличчя наглядачам, але його не зламали. За непокору кати повалили українця на підлогу, надягли наручники, били по голові, печінці і залякували", – додала Денісова.

Омбудсмен зазначила, що Балуха скоро етапують, а в дорозі з ним може щось трапитися.

"Страшна не тільки колонія, а й шлях до неї. "Втратять" по дорозі і ніхто його більше не побачить. Ні рідні, ні друзі, ні знайомі, ні ті, хто майже 2 роки за нього вболіває… Тому вимагаю негайно допустити мене до Володимира Балуха! Будь-якої хвилини я готова виїхати до нього", – наголосила Денісова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: