fbpx
Сьогодні
16:18 14 Вер 2018

У Пенсійному фонді розповіли, коли перерахують пенсії населенню

У зв'язку зі зміною прожиткового мінімуму в Україні з 1 грудня 2018 року буде проведено перерахунок пенсій.

Про це заявила начальник відділу з питань призначення пенсій департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Галина Мастюгіна, передає Укрінформ.

"Сьогодні скажу єдине, що з 1 грудня вже буде проведено перерахунок у зв'язку зі зміною прожиткового мінімуму. І такий прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, буде становити 1497 грн", – зазначила Мастюгіна.

Окрім цього, додала вона, для перерахунку пенсії встановлюються ще мінімальні розміри пенсій.

"Наприклад особи, які досягли 65-річного віку, і жінки, які мають 30 років, а чоловіки 35 років страхового стажу, забезпечуються мінімальним розміром пенсії у розмірі 40 % мінімальної заробітної плати. Тобто в наступному році зміниться мінімальна заробітна плата, пенсії також будуть перераховуватися 65-річним особам", – розповіла посадовець.

Водночас на запитання щодо можливого розміру пенсії у 2019 році, Мастюгіна відповіла, що говорити про наступний рік ще зарано.

"На наступний рік це буде затверджено в бюджеті. Поки що говорити про це зарано, тому що цифри не затверджені, це якісь прогрозні показники," – додала посадовець.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: