fbpx
Сьогодні
16:25 14 Вер 2018

Слов'янська ТЕС буде використовувати новий вид палива

Слов'янська ТЕС планує використовувати новий вид палива – нафтовий кокс.

Про це повідомляє прес-служба "Донбасенерго".

Рішення про постачання цього виду палива було прийнято в "Донбасенерго" в зв'язку з дефіцитом антрациту і стрімким збільшенням його вартості на світовому ринку.

При цьому компанія зобов'язана виконати розпорядження Кабінету міністрів про заходи щодо підготовки об'єктів паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2018/19 років і графік накопичення палива, затверджений Міненерговугілля.

Перша партія нафтового коксу в обсязі 37 тис тонн вже розвантажена в порту призначення.

Згідно з оцінкою залізничних перевезень, у 2017 році та за 8 місяців 2018 року в Україні, без урахування обсягів "Донбасенерго", було ввезено понад 72 тис тонн нафтококса.

"Спалювання нафтового коксу буде відбуватися виключно в суміші з вугіллям з низьким вмістом сірки, при цьому вміст сірки в самій суміші не буде перевищувати 1,9%. Це забезпечить безпечний рівень викидів в атмосферу, оскільки такий же показник існує для проектного палива Слов'янської ТЕС – антрациту", – йдеться в повідомленні компанії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: