fbpx
Сьогодні
22:27 14 Вер 2018

Несплата аліментів: до суспільних робіт вже притягнули майже 1,5 тисячі боржників

З початку введення суспільно корисних робіт українські суди притягнули 1,5 тис. боржників по аліментах.

Про це повідомила заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

За її словами, введення таких робіт для неплатників аліментів було реалізовано вперше в історії України. З початку дії нововведення – тобто з 6 лютого 2018 – судами винесено 1 473 постанови про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт.

"Боржник підлягає адміністративній відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт у разі, якщо сукупний розмір заборгованості з виплати аліментів на дитину перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців, а для дитини, яка має інвалідність або є важкохворою – за 3 місяці", – зазначила Глущенко.

Однак вона уточнила, що не всіх можна притягнути до таких робіт. Зокрема, їх не можна призначати особам з інвалідністю I або II групи, вагітним жінкам, жінкам старше 55 років та чоловікам старше 60 років.

Глущенко уточнила, що роботи можуть призначатися на строк від 120 до 360 годин і виконуватися не більше восьми годин, а неповнолітніми – не більше двох годин на день.

"У разі злісного ухилення від виконання суспільно корисних робіт до боржника буде застосована кримінальна відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 2 років" – зазначила заступник глави Мін'юсту.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: