fbpx
Сьогодні
22:08 14 Вер 2018

На знак солідарності: у Парижі активісти голодуватимуть разом з Сенцовим

Фото Reuters

У Парижі представники мистецьких кіл, кінорежисери, письменники, журналісти, інтелектуали, а також пересічні громадяни розпочали акцію солідарності та підтримки українського режисера Олега Сенцова й усіх політв'язнів Кремля.

Про це заявив один із організаторів акції шеф-редактор "Філософського журналу" Мішель Ельчанінов, повідомляє Укрінформ.

"Чотири місяці Олег Сенцов голодує, щоб висловити свій протест. Ми започатковуємо рух, яких охоплюватиме багатьох особистостей, серед яких кінорежисери, інтелектуали, письменники та усі громадяни, які забажають долучитися. Йдеться про участь у голодуванні упродовж одного дня", – наголосив Ельчанінов.

За задумом організаторів, серед яких й Французька спілка кінорежисерів, акція має стати безстроковою. Йдеться про почергове голодування кожного з учасників упродовж доби, після чого його змінює інший активіст.

Акція проходить на площі Клода Дебюссі, що поряд з посольством Росії у Франції.

Організатори закликають усіх небайдужих приходити на площі та підтримати українських політичних в'язнів, яких протиправно утримує російський режим, та вимагати їх негайного звільнення.

У цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: