Новини

Керівник УЦОЯО роками завищував абітурієнтам результати ЗНО за гроші, – поліція

Поліцейські викрили групу посадовців у незаконному завищенні результатів ЗНО 800 абітурієнтів, що завдало шкоди держбюджету на 7 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"До складу злочинної організації входили керівник Українського центру оцінювання якості освіти, два його заступники та ще двоє службових осіб зазначеної установи", – йдеться у повідомленні.

Поліцейські з'ясували, що підозрювані мали доступ до інформації центру про результати зовнішнього незалежного оцінювання і протягом 2008-2013 років завищували результати за гроші.

"Така фальсифікація результатів ЗНО дала змогу певним особам вступити до вишів та навчатись в них саме за рахунок держави", – повідомили у поліції.

Слідством встановлено, що службові особи змінювали результати оцінювання понад 800 разів, завдавши шкоди держбюджету на суму понад 7 мільйонів гривень.

"Ці кошти були витрачені на навчання осіб, які були зараховані на місця державного замовлення не за результатами конкурсу, а внаслідок протиправного завищення результатів", – зазначається у повідомленні.

Учасникам угрупування інкримінують вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 364 ("Зловживання владою або службовим становищем"), ч. 3 ст. 362 ("Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї"), а також ч. 1 ст. 255 ("Створення злочинної організації") Кримінального кодексу України.

Треба зазначити, що у повідомленні не вказані прізвища посадових осіб УЦОЯО.

Директором центру з 5 січня 2011 по 23 березня 2014 рік була Ірина Зайцева. З 25 березня 2014 по 21 вересня 2015 року директором був Ігор Лікарчук. 22 липня 2015 року Лікарчук був відсторонений від виконання обов'язків директора УЦОЯО і з 30 липня обов'язки директора УЦОЯО тимчасово виконував його заступник Віталій Дяченко.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

У Повітряних силах розповіли про особливості останньої масованої атаки росіян

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що під час масованої атаки в ніч на 27 квітня… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

На Харківщині ворожий дрон атакував вантажівку: водій у важкому стані

У суботу, 27 квітня, російські війська обстріляли Харківську область. Внаслідок атаки поранення отримав чоловік, він… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

У Київському університеті Шевченка встановили рекорд України та Східної Європи з найшвидшого випуску книги

У Навчально-науковому інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка встановили рекорд України, створивши книгу «День після… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

У ЗСУ спростували інформацію щодо відведення танків Abrams від лінії фронту

Збройні сили України спростували інформацію видання Associated Press про те, що Україна нібито відвела американські танки… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Одна з ракет, якими росія сьогодні атакувала Україну, впала за 15 км від польського кордону

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що одна з російських ракет, яка була випущена під час… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Шмигаль: Україна отримає від Австралії безпілотники та партію ПЗРК на десятки мільйонів доларів

Австралія передасть Україні безпілотники у рамках коаліції БпЛА. Також Київ отримає велику партію переносних зенітно-ракетних… Читати більше

Saturday April 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.