fbpx
Сьогодні
20:40 14 Вер 2018

Керівник УЦОЯО роками завищував абітурієнтам результати ЗНО за гроші, - поліція

Поліцейські викрили групу посадовців у незаконному завищенні результатів ЗНО 800 абітурієнтів, що завдало шкоди держбюджету на 7 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"До складу злочинної організації входили керівник Українського центру оцінювання якості освіти, два його заступники та ще двоє службових осіб зазначеної установи", – йдеться у повідомленні.

Поліцейські з'ясували, що підозрювані мали доступ до інформації центру про результати зовнішнього незалежного оцінювання і протягом 2008-2013 років завищували результати за гроші.

"Така фальсифікація результатів ЗНО дала змогу певним особам вступити до вишів та навчатись в них саме за рахунок держави", – повідомили у поліції.

Слідством встановлено, що службові особи змінювали результати оцінювання понад 800 разів, завдавши шкоди держбюджету на суму понад 7 мільйонів гривень.

"Ці кошти були витрачені на навчання осіб, які були зараховані на місця державного замовлення не за результатами конкурсу, а внаслідок протиправного завищення результатів", – зазначається у повідомленні.

Учасникам угрупування інкримінують вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 364 ("Зловживання владою або службовим становищем"), ч. 3 ст. 362 ("Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї"), а також ч. 1 ст. 255 ("Створення злочинної організації") Кримінального кодексу України.

Треба зазначити, що у повідомленні не вказані прізвища посадових осіб УЦОЯО.

Директором центру з 5 січня 2011 по 23 березня 2014 рік була Ірина Зайцева. З 25 березня 2014 по 21 вересня 2015 року директором був Ігор Лікарчук. 22 липня 2015 року Лікарчук був відсторонений від виконання обов'язків директора УЦОЯО і з 30 липня обов'язки директора УЦОЯО тимчасово виконував його заступник Віталій Дяченко.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: