fbpx
Сьогодні
Документ 09:31 14 Вер 2018

Хімвикиди в Криму: у ґрунті Херсонщини побільшало сульфата біля родовища води

Проби грунту біля свердловини з питною водою в Херсонській області виявили підвищений вміст сульфату.

Про це повідомляють "Крим.Реалії" з посиланням на дані, надані Державною екологічною інспекцією Херсонщини.

Зазначається, що фахівці 31 серпня взяли проби грунту в точках постійного моніторингового спостереження за впливом "Кримського титану" на стан грунту в районі Преображенської сільської ради Каланчацького району та Першокостянтинівської сільської ради Чаплинського району, а також біля пунктів пропуску "Чаплинка" і "Каланчак".

В результаті з'ясувалося, що біля свердловини питної води на території Преображенської сільської ради та біля пункту пропуску "Каланчак" вміст сульфатів у ґрунті було перевищено в порівнянні з минулими роками.

Вже 5 вересня проби грунту взяли у селах Олександрівка, Преображенка і біля свердловини питної води на території Преображенської сільської ради в Каланчацькому районі, а також у селах Первоконстантіновка, Григорівка, Нововолодимирівка та Іванівка в Чаплинському районі.

"У порівнянні з пробами, взятими 31 серпня, вміст сульфатів збільшилася в селі Першокостянтинівка (з 78,2 мг/дм3 до 119,32 мг/дм3) і біля свердловини питної води на території Преображенського сільської ради (с 312,8 мг/дм3 до 617,4 мг/дм3), де також збільшився вміст хлоридів (з 46,15 мг/дм3 до 103,0 мг/дм3), йдеться у відповіді відомства", – наголошується у документі.

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня на хімічному підприємстві "Кримський титан" в окупованому Армянську стався викид отруйної хімічної речовини. За даними ДПСУ, станом на 8:00 понеділка, 10 вересня, вже щонайменше 59 людей виїхали з Криму до Херсонщини через хімічний викид.

Хімія в грунті

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: