fbpx
Сьогодні
18:42 14 Вер 2018

Абсурд від безсилля: у храмах РПЦ заборонили молитися за патріарха Варфоломія

Фото АРФото АР

У храмах Московського патріархату припинять молитовне поминання Константинопольського патріарха Варфоломія.

Крім того, припиняється спільне служіння священиків Московського і Константинопольського патріархатів православної церкви. Таке рішення ухвалив на засіданні в Москві в п'ятницю Синод Російської православної церкви, повідомляє Радіо Свобода.

Як сказав після засідання високопоставлений представник РПЦ митрополит Іларіон, таке рішення стало реакцією на рішення Константинопольського патріархату відправити до України двох своїх представників – екзархів, що є першим кроком до надання Українській православній церкві автокефалії.

За словами Іларіона, мова поки не йде про розрив спілкування євхаристії між вірянами двох православних церков. Тобто парафіянам Московського і Константинопольського патріархатів поки не заборонено разом молитися. Проте, як попередив митрополит, якщо Константинопольський патріархат йтиме шляхом надання автокефалії Української церкви, РПЦ може піти на повний розрив з Константинопольським патріархатом.

Крім того, як заявив Іларіон, РПЦ перериває участь в єпископських асамблеях, так само як і в богословських діалогах, багатосторонніх комісіях та всіх інших структурах, в яких головують або співголовують представники Константинопольського патріархату.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: