fbpx
Сьогодні
15:48 13 Вер 2018

Уряд Косово ухвалив рішення про формування армії

Уряд Косово ухвалив рішення про формування у країні військових сил.

Про це передає Радіо Свобода.

На засіданні кабінету міністрів республіки були ухвалені проекти відповідних законів – про Сили безпеки Косова, Службу безпеки і Міністерство оборони. Жодного голосу не було проти, але в засіданні не брали участь міністри, які представляють сербську громаду Косова.

Прем'єр-міністр Косово Рамуш Харадінай заявив після засідання, що уряд ухвалив рішення про створення власних сил оборони, Армії Косово, відповідно до повноважень суверенної держави.

Він наголосив, що прийшов час для цього, і додав, що консультації з цього питання з міжнародними партнерами продовжуються.

Тепер законопроект буде передан на розгляд до парламенту, після чого він піде на підпис президенту країни.

Між тим президент Косово Хашим Тачі на прес-конференції перед початком засідання уряду Косово, сказав, що він не був знайомий з цією ініціативою і зазначив, що зараз не час для чогось подібного.

"Одноосібні дії ведуть до ізоляції, а скоординовані відкривають безпечний шлях до розвитку та зміцнення", – сказав він.

Нагадаємо, що Сербія та низка інших країн світу не визнають незалежності Косово, де більшість населення складають етнічні албанці. Вони продовжують вважати регіон частиною Сербії.

Україна також не визнає незалежності Косово.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: