fbpx
Сьогодні
08:51 13 Вер 2018

Учасник Pussy Riot потрапив у реанімацію, кажуть про можливе отруєння

Учасник російського панк-гурту Pussy Riot Петро Верзілов несподівано почав втрачати зір,  здатність говорити та пересуватися.

Про це повідомила дівчина Верзілова Вероніка Нікульшина передає Meduza.

За її словами, Верзілову стало погано 11 вересня під час засідання суду, де розглядалась адмінсправа проти неї. Коли дівчина прийшла додому, він заявив, що втрачає зір. Дорогою до лікарні у Верзілова почалися судоми.

"У лікарні аналізи начебто нічого поганого не показали, проте о першій годині ночі його перевели до токсикологічного відділення", – повідомила Нікульшина.

Лікарі відмовилися повідомити діагноз хлопця і лише сказали, що стан пацієнта важкий, проте динаміка позитивна. 12 вересня до лікарні приїхала мати Верзілова, однак лікарі не пустили її до сина.

Їй також не повідомили про стан хлопця та не назвали його діагнозу.

Петро Верзілов став відомий в кінці 2000-х років як учасник арт-групи "Війна", де також була його дружина Надія Толоконникова. У 2012-му Толоконнікову разом з Марією Альохіною і Катериною Самуцевич засудили у справі Pussy Riot. Під час процесу Верзілова називали продюсером групи. Він активно займався висвітленням справи, в тому числі за кордоном, завдяки чому про переслідування Pussy Riot стали говорити десятки музикантів світового рівня.

У 2014 році Толоконнікова і Альохіна заснували видання "Медіазона", Верзілов став його видавцем. 15 липня 2018 року Верзілов, Вероніка Нікульшина, Ольга Курачева і Ольга Пахтусова вибігли на поле під час фіналу чемпіонату світу з футболу в Москві в поліцейській формі, акція була проведена під назвою Pussy Riot.

Активісти тоді отримали по 15 діб арешту.

 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: