fbpx
Сьогодні
09:11 13 Вер 2018

Росія боїться атакувати Україну в Азовському морі, - генерал

Росія не ризикне атакувати Україну з боку Азовського моря через значну концентрацію військ в тому регіоні.

Про це розповів Апострофу генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

Так, росіяни збільшили кількість військових кораблів в Азовському морі до 40 одиниць, частину яких перекинули з Каспійського моря. Йдеться про десантні кораблі, катери, пристосовані до неглубокого Азовського моря, а також артилерійські і ракетні катери.

"Деякі з них оснащені ракетами "Калібр" – це російський варіант американських "Томагавк". Росія наносила удари цими ракетами з тих самих кораблів з Каспійського моря по Сирії. Тепер вони в Азовському морі …", – зазначив генерал.

Натомість, Україна тримає в Азовському морі лише 2 артилерійські катери "Гюрза-М"

"Такий дисбаланс сил Збройних сил України компенсують за рахунок інших видів збройних сил – Сухопутних військ і Повітряних сил. Туди підтягують артилерію, танки, системи залпового вогню, відпрацьовують стрілянину по морських цілях. Так само проводять навчання по використанню вертольотів Мі-24, штурмовиків Су-25 і іншої авіації", – зазначив Романенко.

За його словами, атака росіян на цьому напрямку малоймовірна через значну концентрацію ЗСУ в цього регіоні.

"Росіянам зараз вигідніше використовувати українські вибори, а також можливості "п'ятої колони" в нашій країні. Для них це – більш раціональний, ефективний і найменш витратний спосіб. Росії відомо, що вона зазнає дуже великих втрат у разі військової операції на Азовському морі, і тому зараз не йде на такий сценарій", – додав він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: