fbpx
Сьогодні
14:23 13 Вер 2018

Процес здачі Курильських острів Японії прискорюється, Путіну потрібні гроші, - політолог

Росія починає прискорювати переговори з Японією щодо статусу Курильських островів, що може вилитися у їхнє відторгнення від РФ.

Про це пише російський політолог Анатолій Несміян (Ель-Мюрід).

Напередодні з'явилася новина, що Росія та Японія змінять підхід щодо питання Курильських островів, південну частину яких Японія вважає своїми територіями, які окупував СРСР у 1945 році.

Формально мирного договору між РФ та Японією через це немає і досі.

"Японці ніколи не змінювали свого принципу: спочатку території, потім договір. І жоден японський прем'єр не ризикував зробити пропозицію навпаки. І до сих пір ніяких ознак того, що японці раптом поміняли свій підхід, не було", – пише Несміян.

За його словами, це може означати, що до мирного договору може бути приєднаний який-небудь секретний протокол, що гарантує японцям передачу островів.

"Варіант, до речі, цілком можливий: у нас і втрати військових засекречені, і чверть бюджету, і нікого це не турбує. Чому б не бути маленькому секретному папірцю і тут?", – пише він.

На його думку, ця тема різко поставала, бо режим Путін фактично банкрут.

"Вкрадено все, економіка валиться вниз, що робити – ніхто не знає. А Японія – це інвестиції. Це нове джерело, до якого можна припасти і плямкаючи, жерти. Але японці без договору не вкладуть ні копійки. А договору без островів не буде", – додав політолог.

"Так що ймовірність того, що процес здачі Курил прискорюється, вельми велика. Об'єктивно режим дійшов до ручки, і йому кров з носу потрібні гроші. Торгувати, окрім як територією, йому більше нічим. Так що все сходиться.", – підсумував експерт.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: