fbpx
Сьогодні
10:32 13 Вер 2018

Омеляну повідомлено підозру у незаконному збагаченні, - НАБУ

Національне антикорупційне бюро повідомило підозру міністру інфраструктури Володимиру Омеляну.

Про це повідомляє прес-центр НАБУ.

"Детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили міністру інфраструктури України про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.368-2 та ст.366-1 Кримінального кодексу України", – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, він з 2000 року по теперішній час перебуває на державній службі і офіційні доходи його склали за 18 років лише 2,17 млн грн.

При цьому, його витрати лише за період із 2008 року по 26.04.2015 склали мінімум 3,45 млн грн.

Детективи НАБУ з'ясували, що в 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури України, посадовець набув у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджено доказами та вартість яких значно перевищує його законні доходи.

"Йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску та готівку в сумі 90 тис. дол. США та 25 тис. євро. Загальна вартість таких активів на той час становила 4 230 500 грн", – пишуть в НАБУ.

Крім того, слідство встановило факти внесення міністром інфраструктури недостовірних відомостей до декларації.

"Так, у е-декларації за 2015 рік вартість незадекларованих міністром активів, які знаходяться у власності чи користуванні, а також видатків становила щонайменше 3,034 млн грн, у 2016 – понад 8,024 млн грн", – зазначається в бюро.

В НАБУ кажуть, що посадовець умисно не вніс інформацію про позашляховик BMW X5, фактичним власником якого він є, та який перебував у його володінні й користуванні.

"Не відображені в е-декларації за 2015 рік видатки на оренду будинку, в якому фактично проживав міністр та члени його родини. Роком пізніше міністр не задекларував факт постійного користування у 2016 році іншим заміським будинком та земельною ділянкою", – додали в НАБУ

Крім того, міністр вніс недостовірні відомості про вартість автомобіля Volvo S80 2007 року випуску, придбаного в 2016 році.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Справа Омеляна

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: