fbpx
Сьогодні
13:38 13 Вер 2018

Лондон більше не фінансова столиця світу

Нью-Йорк випередив столицю Великої Британії у рейтингу фінансових столиць світу

Про це йдеться в огляді фінансової консалтингової компанії Z/Yen Group Ltd, яка щопівроку розраховує індикатор Global Financial Centres Index (GFCI), передає Інтерфакс-Україна.

Американський мегаполіс набрав 788 пунктів, а столиця Великої Британії – 786.

Третє місце посідає Гонконг – 783 пункти. Четверте місце зберіг за собою Сінгапур, проте Шанхай потіснив Токіо на п'ятій сходинці.

У десятку також входять Сідней, Пекін, Цюріх і Франкфурт, який підскочив одразу на 10 позицій вгору. Тим часом Торонто, Бостон і Сан-Франциско вибули з топ-10, опинившись на 11-му, 13-му і 14-му місцях відповідно.

В цьогорічному рейтингу є й чимало новачків. Зокрема, південноафриканський Кейптаун одразу опинився на 38-му місці, між Дубліном і Мюнхеном. Список також поповнили індійський Гуджарат (77-е місце), китайський Ханчжоу (86-е) і болгарська столиця Софія (97-е).

В цілому експерти Z/Yen відзначають, що фінансові центри Східної Європи і Центральної Азії за рік продемонстрували позитивну динаміку.

Окрім Санкт-Петербурга, в цьому регіоні виділяють Астану, Будапешт і Таллінн.

А от північноамериканські міста, крім Лос-Анджелеса і Вашингтона, погіршили показники.

У Західній Європі, за оцінками експертів, покращилися показники Цюріха, Франкфурта, Амстердама, Відня і Мілана. Це пояснюють тим, що ці міста можуть виграти в результаті виходу Великобританії з Євросоюзу (Brexit) і поступової втрати Лондоном лідерства.

Нагадаємо, індекс світових фінансових центрів було вперше опубліковано в 2007 році й оновлюється кожні півроку. Нинішній випуск став 24-м за рахунком на основі опитування більш ніж 2,4 тис. професіоналів. Він враховує п'ять груп показників (всього 137 індивідуальних чинників): бізнес-обстановка, фінанси, інфраструктура, людський капітал і репутація. В цілому Z/Yen розглянула 110 міст, але 10 з них не увійшли до основного ренкінгу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: