fbpx
Сьогодні
15:11 12 Вер 2018

Вперше в історії ЄС схвалив санкції щодо країни-члена Угорщини

Європейський парламент в середу, 12 вересня, вперше в історії ЄС схвалив запровадження штрафних процедур щодо країни-члена Угорщини.

За санкції проти Будапешта висловилася більшість у дві третини від загальної кількості депутатів Європарламенту. Євродепутати звинуватили Будапешт в порушенні принципів правової держави, зокрема в утисках неурядових організацій, які допомагають мігрантам, а також у сприянні корупції, повідомляє DW.

Тепер, відповідно до статті 7 Лісабонського договору, Будапешт можуть позбавити права голосу в Раді ЄС. Остаточне рішення, чи позбавляти права голосу Угорщину, буде ухвалювати сама Рада ЄС.

Стаття 7 договору про Євросоюз застосовується в разі порушення членом ЄС таких принципів, як демократія, верховенство закону і дотримання прав людини. Це перша спроба застосування статті 7 в ЄС.

Уряд Угорщини відмовляється виконувати квоти ЄС на біженців. Раніше прем'єр-міністр Орбан заявляв, що мігранти з мусульманських країн є "мусульманськими загарбниками".  20 червня парламент Угорщини проголосував за урядовий законопроект про криміналізацію допомоги громадянами країни біженцям.

19 липня Єврокомісія прийняла рішення подати до суду ЄС на Угорщину через недотримання міграційного законодавства блоку і ухвалення спірних законів щодо долі мігрантів. Зокрема, йдеться про криміналізацію допомоги під час розміщення мігрантів на угорській території.

На думку Єврокомісії, угорське законодавство суперечить міграційному законодавству ЄС у питанні процедури надання притулку мігрантам, умовам прийому та процедурою їх повернення.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: