fbpx
Сьогодні
16:51 12 Вер 2018

В Україні планують вирощувати людські міні-органи

Фото: unit.city

В Україні планують почати вирощувати органоїди штучні людські міні-органи. Мета вивчення й розробка нових підходів до терапії та лікування складних захворювань, таких як рак або хвороба Альцгеймера. Першим етапом стане триденний форум Single-cell RNABIO в UNIT.City. 

Конференція відбудеться у Києві з 28 по 30 вересня. На події доповідатимуть 8 провідних вчених з наукових центрів та клінік Америки, Європи та Австралії. Учасники навчаться управляти біочіпами та створювати пристрої для дослідження генетичного коду з роздільною здатністю в одну клітину

Конференція такого формату – перший крок для того, щоб зібрати команду біологів, медиків, хіміків, фізиків, інженерів та програмістів для створення міні-органів, аналізу даних секвенування одиничних клітин й активного розвитку новітніх біотехнологій в Україні.

«Такі події дозволять Україні стати рівноцінним партнером у великих проектах, покликаних розшифрувати складність людського генома та його регуляції. Це особливо важливо для розуміння й розробки нових методів лікування складних захворювань», впевнена Ніка Гур'янова, дослідник з Інституту фізіології імені Богомольця.

Організатори – лабораторія швидкого прототипування FabLab Fabricator, а також українські вчені – Аліна Фролова з Інституту молекулярної біології і генетики та Ніка Гур'янова з Інституту фізіології імені Богомольця та Університету штату Юти (США).

Детальна інформація та повна програма доступна на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: