fbpx
Сьогодні
21:26 12 Вер 2018

Офіційне покарання: Трамп підписав указ про санкції за іноземне втручання у вибори

Президент США Дональд Трамп підписав указ, що дозволяє застосування санкцій проти іноземців, які беруть участь у втручання в американські вибори.

Про це повідомляє Associated Press.

Радник з національної безпеки Джон Болтон і директор Національної розвідки США Ден Коатс заявили сьогодні журналістам, що указ Трампа є доказом того, що безпека виборів є пріоритетом для президента.

За словами Болтона, документ спрямований на те, щоб зупинити кампанії дезінформації або будь-яку спробу маніпулювати результатами голосування.

Коатс в свою чергу зазначив, що США в даний час не бачать інтенсивності російського втручання, яка спостерігалася в 2016 році, але не виключив, що таке втручання можливе.

Він також сказав, що США стурбовані кібердіяльністю Китаю, Північної Кореї та Ірану.

Указ перераховує відомства, які зобов'язані будуть прийняти рішення, чи стався факт втручання у вибори. Серед них – офіс директора національної розвідки, ЦРУ, агентство з нацбезпеки, департамент внутрішніх справ.

Документ накладає на відомства зобов'язання повідомляти в офіс директора національної розвідки про факти втручання.

Втручання визначається в указі як спроба зламу "виборчої інфраструктури" або спроба змінити громадську думку за допомогою пропаганди в Інтернеті чи систематичних зливів секретної політичної інформації.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: