fbpx
Сьогодні
09:26 12 Вер 2018

На адмінмежі з окупованим Кримом у ґрунті знайшли збільшення вмісту сульфатів та хлоридів

Фото: facebook.com/dpsuachru

На адміністративній межі з окупованим РФ Кримом у ґрунті знайшли збільшення вмісту сульфатів та хлоридів.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція.

Результати стосуються проб ґрунту від 4 вересня.

"За результатами проведених досліджень вищезазначених проб встановлено, що біля свердловини питної води на території Преображенківської сільської ради та біля КПП Каланчак встановлено перевищення по сульфатам, у порівнянні з минулими роками", – йдеться у повідомленні.

Ці ґрунти відібрали на території Преображенської (Червоний Чабан) сільської ради Каланчацького району і Першокостянтинівської сільської ради Чаплинського району, біля КПП Чаплинка та КПП Каланчак.

Крім того, 5 вересня відібрали проби ґрунту в 6 населених пунктах – у селах Олександрівка, Преображенка та біля свердловини питної води на території Преображенківської сільської ради, також у селах Першокостянтинівка, Григорівка, Нововолодимирівка та Іванівка.

За результатами проведених досліджень у порівнянні з пробами відібраними 31.08.2018 в селі Першоконстянтинівка, вміст сульфатів збільшився з 78,2 мг/дм3 до 119,32 мг/дм3, біля свердловини питної води на території Преображенківської сільської ради вміст сульфатів збільшився з 312,8 мг/дм3 до 617,4 мг/дм3, хлоридів з 46,15 мг/дм3 до 103,0 мг/дм3.

Нагадаємо, на півночі окупованого Криму в Армянську стався викид невідомої речовини в атмосферу, через що утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ "Чаплинка" зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: