fbpx
Сьогодні
11:07 12 Вер 2018

Кримськотатарський активіст Чапух має намір оголосити голодування, якщо йому не змінять запобіжний захід

Фото: humanrights.org.ua

Кримськотатарський активіст Асан Чапух, обвинувачений у "справі Веджіє Кашка", має намір оголосити голодування з 15 вересня, якщо його не переведуть під домашній арешт або не нададуть кваліфіковану медичну допомогу.

Про це він оголосив 11 вересня під час судового засідання з продовження запобіжного заходу, передає "Крим.Реалії".

"Я прошу суд змінити мені запобіжний захід на домашній арешт. За десять місяців перебування в СІЗО моє здоров'я дуже сильно погіршився. У мене постійно високий тиск, я пережив у в'язниці мікроінсульт.

Моє здоров'я тут погіршується щодня. У мене стала невиразна мова, постійно паморочиться голова", – заявив Чапух у суді.

"Після оголошення голодування всі подальші події, пов'язані зі станом здоров'я, будуть на вашій совісті, ваша честь", – додав кримськотатарський активіст.

Адвокат Айдер Азаматов сказав, що не вітає такий вид протесту.

Він також повідомив, що 12 вересня Чапуха планують вивезти до однієї з міських лікарень на обстеження.

Зазначається, що 11 вересня підконтрольний Кремлю Київський райсуд Сімферополя продовжив на 2 місяці арешт 4 фігурантам "справи Веджіє Кашка" – Асан Чапух, Казім Аметов, Бекір Дегерменджі і Руслан Трубач залишаться в СІЗО до 15 листопада.

23 листопада 2017 року в різних районах Криму відбулися обшуки в будинках кримських татар і затримання активістів національного руху за нібито "вимагання в особливо великому розмірі" у громадянина Туреччини.

Серед затриманих – Бекір Дегерменджи, Куртсеїт Абдуллаєв, Асан Чапух, Руслан Трубач і Кязім Аметов. Їм інкримінують вимагання, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 163 Кримінального кодексу).

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: