fbpx
Сьогодні
22:51 12 Вер 2018

Фантомні болі: вчені знайшли нове пояснення феномену

Вчені розробили нову теорію, що пояснює походження феномену фантомних болей – ситуації, коли людина відчуває біль на місці втраченої раніше кінцівки.

Про це повідомляє Science Daily.

"Вчені із Технологічного університету Челмерс у Швеції на чолі з доктором Максом Ортізом Каталаном запропонували нову гіпотезу, яка пояснює виникнення так званих фантомних болей, які відчуваються у відсутній руці чи нозі. На думку цих вчених, нейрони, що відповідають за ампутовану кінцівку можу заплутуватися із нервовим шляхами, відповідальними за больові відчуття", – йдеться в повідомленні.

Вчені наголосили, що нейтрони ніколи не бувають бездіяльні. І у випадку ампутації кінцівки ті ділянки нервових клітин, які відповідали за сигнали від неї, можуть випадковим чином збуджуватися. Відповідно, якщо водночас із цим відбувається активізація больових нейтронів, виникає неприємне відчуття на місці відсутньої руки чи ноги.

Дана гіпотеза базується на попередній роботі з розробки революційних методів лікування таких больових умов, які включають машинне вивчення та доповнену реальність.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: