fbpx
Сьогодні
18:06 11 Вер 2018

В Україні відновив роботу єдиний сміттєспалювальний завод

На єдиному в Україні сміттєспалювальному заводі провели ремонт котлів і насосного обладнання.

Сміттєспалювальний завод "Енергія" комунального підприємства Київтеплоенерго у вівторок, 11 вересня, відновив роботу після планових ремонтних робіт. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Зазначається, що після щорічного планового ремонту обладнання готове до роботи взимку – перетворювати побутові відходи на корисну енергію для забезпечення киян теплом і гарячою водою.

"Протягом місяця ми відремонтували бункер побутових відходів, виконали власними силами ремонти котлів, насосного обладнання і арматури, а також привели в належний стан обладнання двох бойлерних. Завод спалює близько 25% столичних відходів, а це майже 750 тонн сміття щодоби. А ті, інші, відходи вивозять на сміттєзвалища – ми ж повністю утилізуємо їх, а натомість отримуємо теплову енергію для мешканців житлових масивів Позняки і Осокорки", – сказав директор заводу "Енергія" Сергій Крикун.

Відновлення роботи заводу проходитиме поступово. Спочатку запустять один котел, а пізніше й інші котлоагрегати. Прийом побутових відходів завод буде нарощувати також поступово. Перші три доби завод прийматиме по 250 тонн відходів, потім по 500 тонн і насамкінець вийде на свій робочий режим – 750 тонн. Таке плавне входження в роботу необхідне для безпечної роботи обладнання, накопичення і підготовки сміття до спалювання.

Нагадаємо, завод "Енергія" в Києві 22 липня призупинив прийом сміття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: