fbpx
Сьогодні
10:24 11 Вер 2018

США погрожують санкціями Міжнародному кримінальному суду

Image: Ye Pingfan/Xinhua via ZUMA Wire

Сполучені штати готові ввести санкції проти Міжнародного кримінального суду за переслідування американців.

Про це заявив радник з нацбезпеки президента США Джон Болтон.

В даний час цей суд розглядає питання про притягнення до відповідальності військовослужбовців США через їхню жорстоку поведінку в Афганістані.

Радник з національної безпеки США Джон Болтон назвав суд незаконним і пообіцяв, що США зроблять все, щоб "захистити наших громадян".

США входять до низки країн, які не приєдналися до Міжнародного кримінального суду, який був створений Римським статутом у 2002 році.

Суд розслідує і притягає до відповідальності осіб, відповідальних за геноцид, злочини проти людяності і військові злочини, у разі коли національні суди країн не можуть впоратися самостійно.

Так, минулого року прокурор МКС Фату Бенсуда зробив запит про повне розслідування ймовірних військових злочинів в Афганістані, в тому числі скоєних військовими і розвідниками США.

У США в свою чергу доволі різко відреагували на це.

"Ми не будемо співпрацювати з Міжнародним кримінальним судом, ми не будемо надавати допомогу МКС, ми не будемо приєднатися до МКС, ми дозволимо МКС померти самостійно, адже для нас він вже помер", – сказав тоді Болтон.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: