fbpx
Сьогодні
13:11 11 Вер 2018

Парубій пропонує замінити весь склад Центральної виборчої комісії

Голова парламенту Андрій Парубій запропонував поміняти весь склад Центральної виборчої комісії

Про це він сказав на форумі Реанімаційного пакета реформ, передає "Лівий берег".

"Оновлення складу Центральної виборчої комісії – це питання, яке на мою думку, має бути поставлене на порядок денний без відтягування. Я планую, що вже наступного четверга Верховна Рада України перейде до розгляду складу Центральної виборчої комісії", – заявив він.

За його словами, після рішень ЦВК, які  фактично зупинили вибори в місцевих громадах, у нього з'явилася ідея про повне оновлення ЦВК.

"Це могло б зняти дискусії з приводу чисельності і квот", – сказав Парубій.

Нагадаємо, в нинішньому складі ЦВК залишилося тільки два члени з 15, чий термін повноважень не минув. Це Олег Діденко і Катерина Махніцька.

Кандидатури на посади нових членів Центрвиборчкому були подані президентом 5 лютого 2018 року, але депутати досі не змогли їх призначити. Президент вніс на 13 вакантних місць 14 кандидатів. При цьому фракція "Опозиційного блоку" не представлена жодним кандидатом.

5 липня під час рейтингового голосування питання про звільнення і призначення членів ЦВК підтримали тільки 189 нардепів. Відмова Ради голосувати за зміну членів ЦВК пов'язана з побоюваннями, що більшість нового складу буде підконтрольною президентові Петру Порошенку.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: