fbpx
Сьогодні
18:37 11 Вер 2018

Депутати Одеської облради попросили Генпрокурора повернути справу про напад на Стерненка місцевій поліції

Одеська обласна рада підтримала звернення до генерального прокурора Юрія Луценка з проханням повернути місцевій поліції справу про сутичку за участі екс-лідера "Правого сектору" Сергія Стерненка.

За відповідний проект рішення проголосували у вівторок 50 депутатів.

"Ми, депутати Одеської обласної ради, звертаємось до Вас з проханням повернути досудове розслідування… до Управління ГУНП в Одеській області", – зазначено у зверненні.

Його підготувала фракція "Опозиційного блоку". У зверненні йдеться про два провадження, які стосуються подій 24 травня, коли було вбито одну людину та поранено двох, зокрема, Стерненка.

"Здійснення досудового розслідування у вказаних кримінальних провадженнях в м. Києві значно обмежує права та інтереси більшості учасників зазначених кримінальних проваджень", – йдеться у зверненні.

Депутат Роман Сеник під час засідання ради наголосив, одеська поліція здатна і готова розслідувати справу.

"Вони бояться, щоб наша одеська поліція, яка в ніч приїхала, зібрала безліч доказів, допитала свідків, яка провела все термінові експертизи, бояться, щоб саме ця поліція розслідувала. Саме через це забрали в Київ", – вважає Сеник.

Водночас, сам Стерненко у Facebook звернення облради назвав "шоу".

"Саме звернення (написане з грубими помилками) не має юридичної сили. Це скоріше було шоу на підтримку замовних нападів на активістів. Шоу із маніпуляціями та кнопокодавством", – написав колишній очільник одеського осередку "Правого сектору".

Він вважає, що бажання депутатів повернути справу в Одесу свідчить про те, що "одеська Нацполіція є ручною та готова виконувати команди від місцевих феодалів".

Нагадаємо, увечері 24 травня Стерненко заявив, що двоє невідомих скоїли замах на нього.

Стерненко під час зіткнення отримав ножове поранення у руку. Один з нападників утік, але згодом був затриманий. Інший – отримав від Стерненка смертельний удар ножем у живіт.

Поліція розслідує убивство нападника на Стерненка як умисне.

Сам Стерненко спочатку заявляв, що ніж належав йому, а потім – що відібрав ніж у нападників.

Другого нападника поліція відпустила, він проходить у справі як свідок.

19 червня стало відомо, що різанину зі Стерненком в Одесі розслідуватиме київська поліція.

Наразі у цій справі ще нікому не повідомили про підозру.  А в Нацполіції відмовляються коментувати розслідування різанини зі Стерненком.

Стерненка підозрюють також у вчинені нападу на начальника одеської поліції Дмитра Головіна під час протестів проти забудови у Міському саду Одеси в листопаді 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: