fbpx
Сьогодні
11:56 11 Вер 2018

Будемо відверті: я політично призначений генпрокурор, - Луценко

Юрій Луценко заявив, що він призначений на посаду генерального прокурора з політичних міркувань.

Про це він заявив в інтерв'ю "Цензору".

"Давайте скажемо відверто: я політично призначений генпрокурор. Мене призначили тому, що професійні юристи з докторськими званнями та іншими регаліями не змогли дати результату", – сказав він.

За його словами, нині у сфері боротьби з корупцією є фактично два табори.

"Існує практично дві групи правоохоронних органів, які за це відповідають. Перша – це ГПУ, СБУ, МВС і податкова міліція. Друга група – це САП і НАБУ. Між цими групами закон не допускає будь-якого було взаємного впливу. І я, напевно, єдиний Генпрокурор в світі, який не має права давати не те що вказівки своєму заступнику-керівникові САП, але навіть дізнатися у нього деталі фабули справи", – зазначив Луценко.

З його слів, ГПУ не відповідає за корупцію вище рівня заступника голови області, тому за відсутність належної боротьби з великою корупцією слід звинувачувати САП і НАБУ.

"Тобто я, Аваков, Грицак і Бєлан фактично відповідаємо за протидію корупції від села до замгубернатора. А Холодницький і Ситник – від губернаторів і вище. Це жорстка вимога закону", – пояснив Луценко.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: