fbpx
Сьогодні
22:16 10 Вер 2018

У вівторок Ананьєву оберуть запобіжний захід

Валерія Ананьєва затримали 10 вересня та доставили у відділення поліції для проведення слідчих дій в рамках відкритого кримінального провадження за ч.2 ст. 122.

Про це у коментарі РБК-Україна повідомила спікер Нацполіції в Дніпропетровській області Анна Старчевська.

Зазначимо, стаття 122 ККУ передбачає умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у статті 121 цього Кодексу, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров'я або значну стійку втрату працездатності менш як на одну третину.

Ч. 2 статті передбачає вчинення тих самих дії з метою залякування потерпілого або його родичів чи примусу до певних дій. Цей злочин карається позбавленням волі від трьох до п'яти років.

Як повідомили РБК-Україна у поліції, йдеться про інцендент, який мав місце у грудні 2016 року, у Новомосковську.

"Він не співпрацював з органами слідства. Ми працювали з його адвокатом, неодноразово казали, що йому потрібно з'явитись до слідчого, однак він ігнорував це. І на даний час за ухвалою суду він затриманий та доставлений у відділення поліції", – повідомила Старчевська.

За її словами, завтра, 11 вересня, відбудеться засідання суду щодо обрання Ананьєву міри запобіжного заходу.

Однак дату суду, за ухвалою якого Ананьєва затримали, у поліції назвати відмовились. Також не повідомили, чи перебував Ананьєв у розшуку.

Брат нардепа Мустафи Найєма юрист Масі Найєм повідомив, що у затриманого вже є адвокат.

Щоб не відповідати всім окремо. По Валері Анан'єву вже є адвока. Дякуючи Артем Романюков. Зв'язок із адвокатом тримає Роман Сініцин. Все буде добре.

Posted by Masi Nayyem on Monday, September 10, 2018

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: