fbpx
Сьогодні
12:29 10 Вер 2018

Понад 700 заможних росіян у Британії можуть втратити візу через отруєння Скрипалів

Понад 700 заможних росіян у Великій Британії можуть зостатися без візи інвестора через політику Лондона щодо скорочення впливу РФ в країні після отруєння Сергія і Юлії Скрипалів.

Про це повідомляє видання The Guardian з посиланням на джерела у британському Міністерстві внутрішніх справ.

Зазначається, що Лондон має намір переглянути понад 3 тисячі інвестиційних віз, виданих із 2008 року росіянам та іншим іноземцям.

Газета з посиланням на джерела пише, що деякі іноземці , у тому числі росіяни, втратять візи, якщо уряд знайде в них "докази серйозних фінансових порушень".

"Саме через це в травні виникли проблеми з продовженням візи у російського олігарха Романа Абрамовича, власника англійського футбольного клубу "Челсі", – йдеться у статті.

Рейчел Девіс Тека, представник міжнародної правозахисної організації Transparency International, підтримала нові заходи.

"Упродовж 2008–2015 років сотні громадян Росії, країни з високим рівнем корупції, отримали візи інвесторів без належної перевірки капіталів", – підкреслила вона.

Минулого тижня у британському парламенті закликали зробити візовий режим зручнішим "для простих росіян і складнішим для олігархів".

Нагадаємо, британський міністр безпеки Бен Воллес заявив, що президент РФ Владімір Путін несе кінцеву відповідальність за отруєння Сергія та Юлії Скрипаль у Солсбері.

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні Скрипаля і його доньки у Солсбері: це Олександр Петров і Руслан Боширов.

За даними британських органів безпеки, кількості "Новічка", яка містилася у флаконі злочинців, могло вистачити для вбивства 4 тисяч людей.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: