fbpx
Сьогодні
08:48 10 Вер 2018

Понад 40 людей виїхали з Криму на Херсонщину через погіршення здоров'я

Фото Reuters

З окупованого Криму виїхало на материкову Україну 46 людей через погіршення стану здоров'я, що може бути пов'язано з хімічними викидами.

Про це повідомили у прес-центр Держприкордонслужби Херсонської області, передає "5 канал".

Всі ці люди, які перетнули контрольно-пропускні пункти "Чаплинка" і "Каланчак", скаржилися на погане самопочуття, через що і прямували на Херсонщину по медичну допомогу.

Проте, прикордонники не підтверджують, але й не спростовують, що погіршення стану здоров'я людей пов'язано з викидами на кримському заводі.

"Ми не опитували, чи пов'язане погіршення стану здоров'я саме з забрудненням від заводу "Титан". Але під час перетину адмінмежі вони вказували на те, що мають намір потрапити на материкову частину України у зв'язку з погіршенням стану здоров'я і хочуть звернутися до херсонських закладів охорони здоров'я", – сказав помічник начальника Херсонського загону ДПСУ Іван Шевцов.

Водночас очільник Херсонської ОДА Андрій Гордєєв запевняє, що завод продовжує працювати попри запевнення росЗМІ, що його вже закрили.

Тим часом з селищ Херсонщини, які знаходяться на адмінмежі з Кримом, до Скадовська вивезли понад півтисячі дітей. Всіх їх вже обстежили і хвороб, що були би пов'язані з хімічними речовинами, не виявили. Діти вже сьогодні мають продовжити навчання у місцевих школах.

Нагадаємо, що в ніч на 24 серпня в місті Армянськ в окупованому РФ Криму місцеві жителі розповіли про невідомий наліт "липкої іржі", яким протягом доби вкрилися металеві предмети. Крім того, жителі скаржилися на першіння в горлі, висип і загальну слабкість.

Причиною появи маслянистого нальоту на металевих предметах в Армянську є викид шкідливої ​​речовини на хімічному заводі українського олігарха Дмитра Фірташа, роботу якого мали зупинити ще 9 вересня.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: