fbpx
Сьогодні
Погляд 11:33 10 Вер 2018

Переділ влади в "ДНР": повернення "республік" до складу України

З моменту ліквідації "ватажка ДНР" Захарченка почалося наростання конфлікту в стосунках між російськими силовими структурами ФСБ і ГРУ. Повним ходом набирає обертів переворот, пов'язаний з поділом влади в "ДНР". Великі зміни пов'язані зі спробами куратора "республік" в Кремлі Владислава Суркова, представника ГРУ ГШ ЗС РФ, відстояти свої позиції в ОРДЛО.

сурковСаме Сурков відпочатку був автором проекту "Новоросія" і куратором Захарченко. Він інструктував недолідера "ДНР" на предмет розвитку тези "об'єднання ДНР і ЛНР у великий Донбас". Хоча вже з 2014 року було ясно, що ці два, невизнані ніким, "злоякісних новоутворення" не можуть існувати разом, але Сурков, все ж сподівався, що його плани не зовсім провальні. Це виявилося не так. Після 4-х років безуспішних спроб повністю захопити південний схід України, проект "Новоросія" остаточно розвалився.

Не так давно, під тиском "зелених чоловічків", в особі кадрових військовослужбовців прикордонних військ (ПВ) ФСБ РФ і приватної військової компанії ( "ПВК Вагнера"), відбулася зміна влади в "ЛНР". Колишнього "главу ЛНР" Плотницького, ще одну маріонетку Суркова, замінили на більш відповідну кандітатуру від ФСБ в особі Пасічника. Правда Плотницькому, все ж вдалося уникнути долі Захарченка і вчасно втекти з грошима.

На окупованих територіях Донецької області все відбувається за тим же сценарієм, але вже в більш жорсткій формі. Одні, рятуючи свої шкури, біжать з невизнаних республік, як щури з тонучого корабля, а інших просто змінюють на більш угодних.

ташкентЯк стало відомо, т. зв. віце-прем'єр, міністр доходів і зборів "ДНР" Олександр Тимофєєв (на прізвисько Ташкент), підлікувавшись в президентському номері в Донбас Палас, зі своєю свитою  – радниками Захарченка Олександром Козаковим і Олександром Пашиним (Північ), прихопивши купу злодійських грошенят, втекли до Росії, нібито з метою безпеки.

Після тижня царювання Дмитра Трапезникова, "генпрокуратура ДНР" визнала незаконним його призначення на посаду в.о. "глави ДНР". Усвідомивши, що справа "запахла смаженим" і він може повторити долю свого попередника, Трапезников зробив те ж саме, що і колишні міністри, покинув "республіку", привласнивши власність одного з найбільших підприємств в сфері АПК "ДНР" ТОВ "Колос Д" на суму понад 850 млн рублів.

Слідом за цим "народна рада ДНР" розігнала усіх представників колишнього "уряду республіки".

Всі кадрові перестановки в "ДНР" стали спробою Суркова, відстояти свої позиції і свою зону впливу на окупованих територіях, а також виправдатися перед "господарем Кремля" за свої провали в Великобританії і Сирії.

пушилин прес-конференцияСурков, щоб не програти чергову значиму партію ФСБ по Донбасу і поставити свою людину при "влады республіки", знайшов свої лазівки в "конституції ДНР" і призначив вибори глави "ДНР" на 11 листопада 2018 року. До проведення виборів, для свідомості картинки псевдодержавності, на тимчасову посаду т.в.о. голови "ДНР" був призначений "своя" людина в особі МММ-дохотронщика Дениса Пушиліна, який раніше відзначався як спікер по Мінським переговорів. Не виключено, що його чекає така ж доля по "відомому" сценарієм, як і інших його попередників.

Для чого ж потрібен цей переворот Кремлю? Через призначення Пушилін Денис Володимирович, влада Кремля буде намагатися впихнути "ОРДЛО" назад до складу України ще до проведення виборів в Україні. Розуміючи, що Донбас це величезна територія з населенням понад 3 млн. осіб, які в наслідку можуть стати потенційними голосами на українських виборах. Привабливі перспективи виборів президента в Україні дають можливість владі Кремля і їх кураторам, поставити свого кандидата, за якого проголосує все населення Донбасу. І ось проблема захоплення Украъни, згідно з "новим планом", вирішена. Залишається тільки чекати продовження нових "ігор престолу" за сценарієм Кремля.

Сергій Палков

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: