fbpx
Сьогодні
15:46 10 Вер 2018

Партія "Батьківщина" є лідером за витратами на рекламу, - Комітет виборців

Партія "Батьківщина" Юлії Тимошенко є лідером за офіційними витратами на рекламу.

Про це повідомляє Комітет виборців України.

Загалом всі українські партії впродовж квітня-червня цього року витратили на рекламу 60 млн грн.

"Із парламентських партій найбільше витратила "Батьківщина" (24,8 млн.), із позапарламентських – "Основа" (8,8 млн)", – йдеться у повідомленні.

У порівнянні із І кварталом загальні витрати партій у ІІ кварталі 2018 року збільшилися майже вдвічі (100,1 млн проти 177,1 млн.).

При цьому офіційний старт виборчої кампанії із виборів Президента відбудеться лише за дев'яносто днів до дня голосування – на початку січня 2019 року.

"Засилля політичної реклами переводить вибори в беззмістовну площину, коли замість обговорення програм, ідей, стратегій акцент робиться на формі, емоціях, гаслах", – кажуть в Комітеті.

Показово, що політичну рекламу критикують й самі політики, зокрема лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко. Вона закликала відмовитися від "нікчемної реклами", а Анатолій Гриценко вказує, що рекламу варто заборонити, бо вона "коштує сотні мільйонів".

"Українські громадяни заслуговують на те, щоб отримати кілька місяців передвиборчої тиші до офіційного старту виборів. Це також дозволить зменшити традиційно найбільш витратну статтю виборчих бюджетів – телевізійну рекламу і створити більш рівні можливості для тих кандидатів, які не мають коштів для подібного політичного марнотратства", – підсумував голова Комітету виборців Олексій Кошель.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: