fbpx
Сьогодні
14:31 10 Вер 2018

Комітет Ради схвалив законопроект про збільшення штрафів для водіїв у 16 разів

Комітет Верховної Ради рекомендує парламенту ухвалити проект закону щодо зниження смертності на дорогах шляхом збільшення штрафів.

Про це повідомляє прес-центр парламенту.

"Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо зниження смертності та травматизму на дорогах України", – йдеться у повідомленні.

Мова йде про проект закону №8492 "Про внесення змін до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо зниження смертності та травматизму на дорогах України шляхом збільшення рівня користування ременями безпеки та мотошоломами)"

Законопроектом пропонується збільшити штрафи у 16 разів за поїздки без пасків безпеки у авто та мотошоломів на мотоциклах.

Проект закону пропонує підвищити штрафи з 51 до 850 грн.

"За офіційними даними Національної поліції України, щороку на дорогах України гине не менше 3,5 тисяч людей та травмуються не менше 35 тисяч. Тобто кожного дня на дорогах України гине понад 9 осіб. За цими показниками аварійності та наслідками дорожньо-транспортних пригод (ДТП), Україна є одним із лідерів серед європейських країн", – зазначають у парламенті.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: