fbpx
Сьогодні
10:32 10 Вер 2018

Асад дозволив застосування хімзброї проти повстанців в Ідлібі, - ЗМІ

Диктатор Сирії Башар Асад дозволив військам використати газоподібний хлору в Ідлібі – останньому оплоті повстанців, які виступають проти його правління.

Про це повідомляє американське видання The World Street Journal з посиланням на урядовців США.

Зазначається, що урядовим військам дозволили застосувати проти повстанців хімічну зброю, аби взяти останній оплот антиурядових повстанців та фактично завершити активну фазу громадянської війни в Сирії.

Крім того, видання нагадує, що на недавній дискусії щодо Сирії президент США Дональд Трамп погрожував провести масовий удар проти режиму Асада, якщо він "розпочне вбивства в Ідлібі".

Американські урядовці розповіли виданню, що у Пентагоні розробляються військові варіанти, зокрема, щодо більш потужного, ніж у квітні, удару, але Трамп ще не вирішив, якою саме буде відповідь.

Як повідомлялось, російська та сирійська авіація відновила інтенсивне бомбардування у провінціях Ідліб і Хама в неділю на тлі спроб Дамаска витиснути сирійських повстанців з їхнього останнього оплоту після того, як російсько-ірансько-турецький саміт не зміг домовитись про перемир'я.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: