fbpx
Сьогодні
15:27 09 Вер 2018

Журналіст Семена потребує медичної допомоги та має виїхати з окупованого Криму, - омбудсмен

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до ОБСЄ та уповноваженого в РФ з прав людини з проханням посприяти виїзду кримського журналіста на лікування до Києва.

Про це повідомляється на сайті уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

"Семена – один з найяскравіших та найдосвідченіших кримських журналістів, заслужений журналіст України, лауреат премії Андрія Сахарова "За журналістику як вчинок", автор кількох книг та тисяч статей для багатьох видань. Його позбавили найдорожчого – писати, але зараз мене турбує стан його здоров'я: він має захворювання хребта і серця", – йдеться у заяві Денисової.

Вона також повідомила, що Київський інститут нейрохірургії надіслав політв'язню офіційне запрошення, а сам журналіст звернувся до управління кримінальної інспекції ФСВП Росії в Сімферополі з проханням дозволити йому виїхати на лікування. Проте омбудсмен вважає, що існують ризики, що йому відмовлять.

Денисова направила листа з цього приводу представнику ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Арлему Дезіру та уповноваженому в РФ з прав людини Тетяні Москалькової.

Нагадаємо, 22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

18 грудня 2017 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму пом'якшив вирок журналістові Миколі Семені в частині додаткового покарання. Мова йде про заборону займатися публічною діяльністю два роки, а не три, як було раніше в попередньому рішенні суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: