fbpx
Сьогодні
16:23 09 Вер 2018

Верх цинізму: в Росії Вишинському дали премію імені Політковської

Вишинський на суді у Херсоні / Фото Reuters

Головний редактор "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський, підозрюваний у державній зраді і незаконному зберіганні зброї, став лауреатом російської премії "Камертон" імені Анни Політковської.

Про таке рішення журі премії повідомив голова Союзу журналістів Росії Володимир Соловйов, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

15 травня співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК провели обшуки в офісі "РИА Новости-Украина" у Києві й у домівках деяких співробітників агентства.

Вишинського тоді затримали й оголосили йому підозру в державній зраді (ч.1 ст.111 ККУ).

Слідство зібрало докази того, що інформація на сайті "РИА Новости-Украина" містила заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державної та інформаційної безпеки.

За результатами слідчих і негласних слідчих дій було встановлено причетність громадян України до незаконної діяльності російського агентства.

6 вересня Вишинському продовжили арешт до 4 листопада.

Анна Політковська була відомим російським журналістом-розслідувачем і працювала в "Новій газеті". Її застрелили 7 жовтня 2006 року в Москві в під'їзді власного будинку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: