fbpx
Сьогодні
15:06 09 Вер 2018

В Україні видано перший кредит на утеплення ОСББ за європейською програмою IQ energy

В рамках програми фінансування енергоефективності житла Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) IQ energy перше об'єднання співвласників багатоквартирного будинку – київське ОСББ «Котельникова-31» – отримало кредит у розмірі 467 тис. грн. в ОТП Банку на утеплення. За умовами програми, ОСББ отримує компенсацію у розмірі 40% від суми кредиту від європейських донорів.

В рамках проекту буде замінено 66 старих вікон та дверей в будинку, розташованому у Святошинському районі української столиці на нові енергозберігаючі.

ОСББ

«Програма IQ energy вже більше двох років працює в Україні і надає можливість фізичним особам зробити їх житло енергоефективним. Однак ми розуміємо, що без централізованого утеплення багатоквартирних будинків вирішити проблему енергоефективності житла в Україні не можливо. Перший проект IQ energy з ОСББ підвищує енергозбереження в будинку, зменшує викиди СО2, а також підвищує комфорт мешканців та вартість їх житла. Запрошуємо й інші ОСББ долучитися до програми», — розповіла керівник програми IQ energy Оксана Булгакова.

Кредитний продукт для ОСББ, спрямований на фінансування широкого спектру енергоефективних заходів, розроблений одним із партнерів програми IQ energy – ОТП Банком. «В рамках співпраці з ЄБРР ОТП Банк надає можливість українським ОСББ зробити теплоізоляцію стін, дахів та підлог; провести модернізацію систем теплопостачання; встановити лічильники тепла, індивідуальні теплові пункти та багатьох інших заходів» – відзначив Володимир Мудрий, член правління АТ «ОТП Банк», який очолює роздрібний бізнес.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: