fbpx
Сьогодні
Фото 12:11 09 Вер 2018

Rise for Climate. У 100 країнах світу пройшли масштабні акції на захист клімату

У суботу, 8 вересня, по всьому світу пройшли масові демонстрації, присвячені зміні клімату.

В рамках кампанії "Rise for Climate" відбулося близько тисячі публічних акцій в ста країнах.

Почали всесвітню акцію в Бангкоку десятки рибалок, чиї джерела існування знаходяться під загрозою через підйом рівня моря.

У столиці Таїланду в неділю, 9 вересня, завершується масштабний раунд переговорів напередодні наступної кліматичної конференції ООН, яка пройде в грудні в польському Катовіце.

У Парижі десятки тисяч людей взяли участь в марші на захист клімату. За даними поліції, учасників було 18 з половиною тисяч, організатори заявили про 50 тисяч, повідомляє агентство dpa. Загалом у 47-ми містах Франції на акції на захист клімату вийшли, за оцінками, 115 тисяч людей. Учасники маршу в Парижі тримали транспаранти з написами "Планета в небезпеці", "Хто, як не ти?". Їхньою метою була демонстрація підтримки суспільством рішучих кроків на захист клімату. У Сіднеї активісти провели акцію на борту судна біля Оперного театру. У філіппінській столиці Манілі вулицями пройшли 800 людей, які протестували проти залежності країни від вугілля. На півночі Індії близько 10 тисяч школярів та вчителів прив'язали до дерев червоні стрічки на знак боротьби зі знищенням лісів.

Завершилася акція в американському Сан-Франциско, де демонстранти виступили з жорсткою критикою на адресу президента США Дональда Трампа.

Марш був проведений в рамках масштабної міжнародної кампанії, яка відбулася у десятках країн під гаслом "Встаньмо на захист клімату". Її організатори закликають уряди зменшити залежність від викопного палива та поступово повністю перейти на відновлювані джерела енергії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: