fbpx
Сьогодні
21:02 09 Вер 2018

Проект на 40 млн грн: у Житомирі відкриють 2 сучасні стадіони та спорткомплекс

У Житомирі незабаром завершиться реконструкція стадіону "Полісся", а також міського стадіону "Спартак".

Одразу два сучасних стадіони майже одночасно прийматимуть вболівальників всеукраїнських та міжнародних змагань з легкої атлетики і проводитимуть футбольні матчі Прем'єр-ліги, заявив під час відвідування стадіону "Полісся" у Житомирі віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, котрий у суботу, 8 вересня 2018 року, перебував там на святкуванні Дня міста.

"Розбудова спортивного простору Житомира – це наша спільна робота. Держави, яка допомагає реалізовувати інфраструктурні проекти на місцях, і органів місцевого самоврядування, які долучаються до проекту коштами і беруть на себе відповідальність за його втілення. Реконструкція стадіонів "Полісся" і "Спартак", будівництво рекреаційно-спортивного простору на березі річки Тетерів – це амбітні проекти Житомира, і на цьому місцева влада не буде зупинятися. В планах – створення спортивного відділення на базі ліцею для обдарованих дітей, відкриття футбольної школи, запуск тенісної академії і легкоатлетичного комплексу тощо. Всі ці речі робляться для наших дітей, майбутнього покоління, які зможуть гідно представляти не тільки Житомир, а й Україну на міжнародній спортивній арені", – наводить його слова прес-служаб Кабміну.

За словами урядовця, створення спортивної інфраструктури в Житомирі – це не питання далекоглядних прогнозів, а якісного виконання обов'язків органами місцевого самоврядування.

В уряді наголошують, що реконструкція "Полісся" йде за всіма міжнародними стандартами. Фінансування: кошти держбюджету (ДФРР) + обласного бюджету. Вартість проекту майже 88 млн грн. Стадіон "Спартак" – найстаріший стадіон міста, збудований ще у 1923 році.

Окрім того, у Житомирі буде реалізовано проект з будівництва спортивно-рекреаційної інфраструктури на березі річки Тетерів.

"Велосипедний маршрут, скейт-парк, скеледром, мотузковий парк, нові спортивні майданчики, відкриті сцени, майданчики для пікніків, а ще пандуси для маломобільного населення, – все це новий рекреаційно-спортивний простір, який планується розбудувати на набережній річки Тетерів у Житомирі. На мультифункціональному публічному просторі площею 2,63 га. Цей проект став одним з переможців найкращих регіональних стартапів в рамках секторальної підтримки ЄС", – пояснив Зубко.

За його словами, нова набережна стане поштовхом для розвитку водних видів спорту та місцем для розвитку місцевої креативної індустрії.

"Переконаний, одне з найкращих місць відпочинку і розвитку туристичного потенціалу буде саме тут – у Житомирі", – додав урядовець.

Проект буде реалізовано за декілька років за кошти Програми секторальної підтримки ЄС та співфінансування з місцевого бюджету. Загальний бюджет проекту – 40,5 млн грн.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: