fbpx
Сьогодні
16:00 09 Вер 2018

Нова назва Македонії: у грецьких Салоніках пройшли насильницькі протести

Грецька поліція арештувала вісім учасників насильницьких протестів проти угоди з Македонією щодо назви, які пройшли у Салоніках в день відкриття Міжнародної міжгалузевої виставки-ярмарку.

Про це повідомляє Kathimerini.

Демонстранти з закритими обличчями і з палицями в руках хотіли в суботу прорватися через кордони поліції у мерії Салонік у бік центру "Веллідіо" , де проходила виставка-ярмарок.

Поліція застосувала проти демонстрантів світлошумові гранати і сльозогінний газ, у відповідь у правоохоронців полетіли камені.

Протестувальники розбили скло в будівлі мерії Салоніків і вітрини кількох магазинів, пошкодили припарковані автомобілі. Також вони спорудили барикади зі сміттєвих баків, підпалили їх і закидали поліцейських бруківкою, яку відбили з тротуарів.

Заворушення тривали більше трьох годин.

В результаті сутичок поранення отримали 15 поліцейських, яким наддали медичну допомогу на місці.

Спочатку поліція затримала 28 осіб, однак під арештом зрештою опинилися вісім – сім чоловіків і одна жінка, затримана за те, що при ній знайшли наркотики.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: