fbpx
Сьогодні
14:48 09 Вер 2018

"Ми – в небезпеці". Франція звинуватила Росію в космічному шпигунстві

Росія намагалась перехопити сигнали супутника, який збройні сили Франції й Італії використовують для захищеного зв'язку.

Про це заявила міністр оборони Франції Флоранс Парлі, повідомляє Reuters.

У промові присвяченій космічній стратегії Франції, Парлі заявила, що російський супутник "Луч-Олімп" наблизився до французького супутника "Атена-Фіду" в 2017 році.

Парлі наголосила, що "він підлетів так близько, що будь-хто міг подумати, що він намагається перехопити нашу комунікацію".

"Спроби підслуховувати сусідів – не лише недружні, але і являють собою шпигунство", – додала вона.

Тиждень тому президент Франції Макрон закликав ЄС модернізувати відносини з Москвою, незважаючи на напругу у відносинах Росії з Заходом. Парлі охарактеризувала дії Росії як "невеликі зоряні війни" і заявила, що необхідних заходів було негайно вжито, щоб запобігти витоку захищеної інформації. Потім "Луч-Олімп" націлювався і на інші супутники", – додала вона.

"Ми – в небезпеці. Наші комунікації, військові навчання, наше щоденне життя в небезпеці, якщо ми не будемо реагувати", – наголосила Парлі.

В серпні адміністрація Трампа в США оголосила про амбітний план створити нові "Космічні сили" до 2020 року.

"Я чула, як багато людей насміхаються з оголошення про створення Космічних сил. Я не одна з них … Я вважаю, що це потужний сигнал, сигнал про майбутнє протистояння", – наголосила Парлі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: