fbpx
Сьогодні
Фото 18:58 08 Вер 2018

Як кипить життя стіни. У Харкові зафарбували мурал відомого художника, що спровокувало справжню війну малюнків

Жителі Харкова зафарбували мурал відомого художника Гамлета Зіньківського. Тепер вони можуть пошкодувати про це, адже на його місці з'явилися нові малюнки.

У 2016 році харківський вуличний художник Гамлет Зіньковський прикрасив трансформаторну будку за адресою вул. Гоголя, 2-А своїм малюнком. Він зображував людину, що стоїть на долоні і напис "Здається, я знайшов себе. Не втратити б його".

За задумом автора, мурал зображував важливість пошуку свого призначення. Але не всі оцінили старання художника. За повідомленнями спільноти Харків LIVE, мешканці будинку навпроти зафарбували графіті, назвавши його "шизофренією, а не мистецтвом".

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1805326036229239&set=a.106577642770762&type=3

Але на цьому справа не закінчилася. Вже на наступний день на стіні з'явився красномовний напис.

Простите, но это уже крик души. Гоголя, 2 сегодняНе забываем подписываться на наш телеграмм канал https://t.me/myharkov

Posted by Жить в Харькове on Wednesday, September 5, 2018

Реклама наркотиків, зображення пенісів, людину, схожу на Ісуса, нецензурні написи, – арт-перфоманс триває вже кілька днів.

Стіна стала справжнім майданчиком протистояння двох наполегливих сил. Мешканці будинку навпроти не здавались:

Финал или новый бэкграунд для творчества?

Posted by Жить в Харькове on Thursday, September 6, 2018

Але вже через кілька годин на "порожньому" місці з'явився напис "Який Харків, такий і Бенксі" [Бенксі – британський художник, відомий своїми графіті з соціальним підтекстом].

Трохи пізніше до напису додалися інші малюнки – тепер там є реклама наркотиків, нецензурні зображення з написом "Х**. Це не кінець" і портрет Ісуса, який запитує "І мене зафарбуєш?"

У Харкові зафарбували мурал відомого художника і спровокували справжню війну малюнків

Харківський айтішник, який живе в Берліні, організував збір коштів для відновлення роботи, але сам Гамлет сказав, що не потребує допомоги.

Більш того, у стіни з'явилася своя сторінка в Instagram wall_of_srach.kharkiv, у якої до вечора 8 вересня з'явилося майже 4 тисяч читачів.


Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: