Новини

“Укрпошта” обслуговуватиме села за допомогою пересувних відділень

Пересувні відділення надають ті ж послуги, що і звичайні: приймають комунальні платежі, розвозять пенсію, пресу, листи і посилки.

У селах звільняють листонош і закривають поштові відділення. Замість цього створюють пересувні – на автомобілях. Такий пілотний проект тестують у Чернігівській області, в наступному році хочуть поширити ще на кілька областей, а далі – на всю країну. Роблять це, оскільки утримувати повноцінні відділення в невеликих населених пунктах стало невигідно.

Пересувні відділення надають ті ж послуги, що і звичайні: приймають комунальні платежі, розвозять пенсію, пресу, листи і посилки. У кожному селі мобільні бригади бувають раз на тиждень, в деяких – двічі.

В "Укрпошті" кажуть: тепер доїжджають до сіл, де взагалі не було пунктів обслуговування. Мовляв, товар, за яким раніше люди їздили, зараз можуть купувати просто з машини, з доставкою на подвір'я.

Але більшість населення невдоволено. Кажуть: обслуговування погіршилося. Люди бояться, що взимку залишаться без виплат. Скаржаться і на несвоєчасну доставку преси.

Представники періодичних видань розповідають, що без преси жителі будуть в інформаційному вакуумі.

Місцева влада про невдоволення жителів знає, і вимагає від "Укрпошти" до середини вересня припинити звільнення листонош, поки не покращиться якість послуг. І не закривати відділення в великих селах. Зараз пересувні пункти працюють лише там, де менше двох тисяч жителів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Сполучені Штати, Британія та Австрія ввели санкції проти лідера російського кіберзлочинного угруповання LockBi

Уряд США ввів санкції проти громадянина Росії Дмитра Хорошева, який очолює групу інтернет-здирників LockBit, через… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Може не витримати навантаження: у ЗСУ пояснили, чому рф не використовує Кримський міст для своєї логістики

Кримський міст може не витримати навантаження після того, як отримав пошкодження в результаті українських атак.… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Латвія у межах ІТ-коаліції передала Україні обладнання на 100 тисяч євро

Латвія в межах ініціативи ІТ-коаліція передала Україні комунікаційне обладнання вартістю близько 100 тисяч євро. Це… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Укроборонпром масштабує виробництво артснарядів та мінометних мін

Підприємства "Укроборонпрому" масштабують виробництво артснарядів та мінометних мін, а також поступово переходять до виготовлення боєприпасів… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Данія виділила €33,5 млн на гуманітарну допомогу та захист для найбільш вразливих груп українців

Уряд Данії виділяє 250 млн данських крон (33,5 млн євро) на термінові базові потреби найвразливіших… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Сили ППО знищила дві ворожі ракети на Одещині

Українські військові у вівторок, 7 травня, знищили дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 у небі над… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.