fbpx
Сьогодні
Відео 10:13 08 Вер 2018

У Полтаві збирають двомісні гелікоптери, які літають у Австралії, Канаді, Африці та Еміратах

У конструкторському бюро "Аерокоптер" у Полтаві збирають легкі гелікоптери, які продають у різні точки світу.

У цьому році на "Аерокоптері" зберуть ювілейний – сотий – гелікоптер, повідомляє "0532.ua".

Більшість деталей для нього виробляють в Україні, підприємство у цьому співпрацює із Харківським авіаційним заводом, "Авіантом" та "Мотор Січчю". Імпортний у гелікоптерів лише двигун – Subaru.

Сьогодні потужність підприємства – до 14 зібраних гелікоптерів на рік. Проте, у разі потреби, у КБ можуть задіяти додаткові ресурси і випустити більше машин.

У Полтаві зібрали 100 двомісних вертольотів

Із усіх вироблених на підприємстві літальних машин лише шість залишилися в Україні: дві – у приватних власників, чотири (навчальні) – у Кременчуцькому льотному коледжі.

За роки своєї роботи "Аерокоптер" продав вертольоти у 17 країн світу. У одній із кімнат конструкторського бюро на стіні висить мапа, у якій прапорцями позначені країни, у яких літають "АК1-3" – Австрія, Австралія, Білорусь, Бельгія, Грузія, Італія, Канада, Китай, Корея, ОАЕ, Росія, Словаччина, Судан, Узбекистан, Україна, Франція та ЮАР. До речі, коштує двомісний вертоліт, залежно від комплектації, 175-185 тисяч у.о.

Першу модель зібрали і підняли її у повітря у 2001-му році. З того час у КБ щороку виробляють гелікоптери.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: