fbpx
Сьогодні
16:31 08 Вер 2018

Порошенко закликав Раду обрати новий склад ЦВК і розблокувати вибори в ОТГ

Верховна Рада має обрати новий склад ЦВК та прийняти рішення щодо розблокування виборчого процесу в об'єднаних територіальних громадах.

Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв'ю житомирському телеканалу "СК1", повідомляє прес-служба Глави держави.

Відповідаючи на питання щодо розблокування виборів у 127 новостворених об'єднаних територіальних громадах президент наголосив, що держава має допомогти мешканцям створених громад взяти на себе відповідальність за власну долю.

За словами Порошенка, що якщо є якісь неузгодженості в законодавстві, то Верховна Рада має негайно прийняти рішення щодо розблокування процесу.

"Якщо для цього потрібно рішення Центральної виборчої комісії, знову-таки ВР має розглянути президентське подання, яке вже більше року знаходиться в парламенті, і обрати новий склад ЦВК. Це важливо не лише для створення об'єднаних територіальних громад, але і для забезпечення вільних прозорих чесних виборів президента і парламенту наступного року", – додав президент.

Він зауважив, що лише в першому читанні проголосована конституційна реформа по децентралізації.

"Але я переконаний, що ми будемо рішуче рухатись вперед, і ми маємо вже результати", – сказав він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: