fbpx
Сьогодні
12:40 08 Вер 2018

На Луганщині відновлено функціонування єдиного дорожнього коридору з ОРЛО

У суботу, 8 вересня, о 12.00 після проведення основних робіт з реконструкції відновили функціонування контрольного пункту в'їзду-виїзду Станиця Луганська, що наразі залишається єдиним дорожнім коридором на Луганщині.

Про це повідомляють у прес-службі Операції об'єднаних сил.

Зазначається, що у ході оновлення інфраструктури Донецької та Луганської областей було проведено роботи щодо реконструкції та розбудови КПВВ Станиця Луганська. З метою покращення умов перетину громадянами лінії розмежування, в межах цього дорожнього коридору було збільшено кількість автоматизованих робочих місць з перевірки документів та штат підрозділу, що забезпечує пропускні операції в цьому дорожньому коридорі.

Як повідомляють у прес-службі ООС, раніше КПВВ Станиця Луганська був спроектований на пропуск до 6 тисяч осіб щозмінно, проте реальна середньодобова кількість осіб складала 10-12 тисяч. Завдяки збільшенню кількості робочих місць до 40 планується забезпечити комфортний перетин лінії розмежування такої кількості громадян без зменшення безпекової складової.

"Завдяки безперебійному функціонуванню цього дорожнього коридору люди рятуються від складної соціально-економічної ситуації, яку на тимчасово окупованих територіях України створила окупаційна адміністрація РФ", – говориться у повідомленні.

Також з метою досягнення належного рівня безпеки, усунення будь-яких загроз військового та терористичного характеру, в тому числі недопущення корупційних проявів серед персоналу, що забезпечує контрольні процедури, КПВВ облаштовано системою відеоспостереження.

Наразі у контрольному пункті повністю замінили дорожнє покриття, облаштували укриття, навіси-накопичувачі для осіб, які перетинають лінію розмежування, змонтували нові модулі для проведення паспортного та фіскального контролю. Крім того, завершується підведення комунікацій та будівництво додаткових зручностей для громадян.

У прес-службі також зазначають, що найближчий в цьому регіоні повністю облаштований та готовий до роботи КПВВ Золоте значно б розвантажив Станицю Луганську, проте "російсько-окупаційні війська весь час демонструють своє нехтування гуманітарними потребами цивільного населення та третій рік поспіль блокують його відкриття".

Контрольний пункт в'їзду-виїзду Станиця Луганська закрили на реконструкцію 2 вересня 2018 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: