fbpx
Сьогодні
09:15 08 Вер 2018

Гройсман заявив, що невиконання вимог МВФ поставить Україну на межу дефолту

Економіка зростає, проте Україна має борг, який сама не може виплатити, тому треба виходити на зовнішні ринки та співпрацювати з МВФ. Невиконання умов Міжнародного валютного фонду поставить Україну на межу дефолту.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "Інтер".

"Нас закинули в серйозну боргову яму. Очевидно, що економіка зростає, але у нас на плечах такий борг, який ми самі не можемо виплатити. Треба виходити на зовнішні ринки, перекредитовуватися, зменшувати відсотки", – зазначив прем'єр.

Гройсман запевнив, що він "перший за те, аби зменшувати ціни на ресурси.

"Але невиконання вимог поставить Україну на межу дефолту. Ми хочемо кризи? Я не кризовий прем'єр, я антикризовий. Я зроблю все аби захистити людей, знизити інфляцію і зростання реальних доходів", – наголосив він.

Прем'єр підкреслив, що раніше меморандум з кредиторами підписували і не виконували обіцяне – це підірвало довіру до України.

"Я мушу вирішувати це питання. Місія МВФ приїхала. Ми працюємо, у нас конструктивні відносини. За два тижні повідомимо про результати перемовин", – заявив Гройсман.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: