fbpx
Сьогодні
09:02 08 Вер 2018

Дружина застрелила уві сні: розкрито вбивство екс-депутата Сумської міськради

Прокуратура Сумської області повідомила, що голову громадської організації, колишнього депутата Сумської міської ради Анатолія Жука вбила власна дружина.

За даними слідства, 31-річна жінка ретельно спланувала вбивство свого чоловіка, з яким, за попередніми даними, у неї були конфліктні стосунки. Зокрема, вона розповідала близьким людям, що Жук застосовував проти неї фізичну силу та погрожував забрати дитину у разі розлучення.

Як з'ясували під час слідства, підозрювана 2 серпня відправила 10-річну доньку на таксі до своєї матері, після цього підпалила кімнату в будинку, де відпочивав її чоловік. Для свого алібі вона поїхала з водієм, з яким мала близькі стосунки, у центр міста сплатити за комунальні послуги, попри те, що раніше вона це робила через інтернет.

У прокуратурі повідомили, що Анатолій Жук прокинувся, встиг загасити пожежу і викликав дружину додому. Вони разом винесли зіпсовані вогнем речі з будинку. Після цього чоловік ліг відпочити на подвір'ї та заснув. У цей час, за версією слідства, дружина взяла його пістолет марки СZ-75 та тричі вистрелила в сплячого чоловіка.

Версію про вчинення злочину дружиною підтвердила експертиза, яка виявила сліди продуктів пострілу на одязі жінки.

Зазначається, що після вбивства 8 серпня жінка разом із дитиною та водієм нелегально виїхала до РФ.

Жінці оголошено про підозру за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна шляхом підпалу), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. Готуються документи для оголошення в міжнародний розшук та екстрадиції.

За убивство чоловіка їй загрожує позбавлення волі на строк від семи до 15 років.

Нагадаємо, що 2 серпня на подвір'ї власного будинку у Сумах виявили мертвим колишнього депутата Сумської міської ради Анатолія Жука. Поряд з місцем події поліція знайшла пістолет.

Анатолій Жук був депутатом міської ради, очолював Департамент містобудування та земельних ресурсів Сумської міської ради. У 2014 році балотувався на посаду мера.

Раніше повідомлялося, що дружина застреленого екс-депутата з Сум втекла до Росії просити політичного притулку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: