Новини

Скрипаль співпрацював з розвідкою Іспанії, де живе купа олігархів і криміналу з РФ, – NYT

Колишній російський шпигун Сергій Скрипаль, якого отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок", в останні роки життя співпрацював з розвідкою Іспанії.

Про це повідомляє видання The New York Times з посиланням на власні джерела.

Під час служби в російському Головному розвідувальному управлінні (ГРУ), Скрипаля відправили до Мадриду в середині 1990-х років. Там він працював під прикриттям як військовий аташе в російському посольстві.

Відповідно до російських судових документів, саме тоді він був завербований британською розвідкою.

Проте в останні роки життя Скрипаль знову зачастив до Іспанії, тепер вже для зустрічі з офіцерами розвідувальної служби (CNI), хоча зміст і точний час цих зустрічей було засекречено.

Про це розповів іспанський чиновник і письменник Фернандо Руеда.

"Після розпаду Радянського Союзу Іспанія стала притулком для російських кримінальних босів і корумпованих чиновників, які люблять Ламборгіні і будують вілли на Коста-дель-Соль. Вважається, що деякі з них пов'язані з Кремлем", – пишуть журналісти.

Тривалі візити пана Скрипаля в Іспанію були підтверджені нинішнім високопосадовцем країни, однак джерело видання не надало додаткової інформації. Але колишні офіційні особи кажуть, що Скрипаль був би особливо корисний в боротьбі з російською організованою злочинністю в країні.

Нагадаємо, 5 березня у британському місті Солсбері колишньому російському розвіднику Сергію Скрипалю та його дочці стало погано в торговельному центрі, після чого його госпіталізували з отруєнням невідомою речовиною.

Після отруєння Скрипаля та його дочки голова уряду Великої Британії оголосила про висилання з країни 23 російських дипломатів.

Польща та низка інших країн ЄС також оголосили про видворення російських дипломатів у зв'язку з отруєнням Сергія Скрипаля та його дочки.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

The Independent: рф більше не використовує Керченський міст для постачання зброї

Після неодноразових українських атак по Керченському мосту російська федерація почала використовувати сухопутні маршрути в окупованій… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Керівник Офісу Президента провів четвертий раунд переговорів зі США стосовно безпекової угоди

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак у межах підготовки до укладення двосторонньої безпекової угоди провів четвертий… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ знищили ще понад 1100 окупантів та 37 артсистем ворога

Минулої доби, 6 травня, Сили оборони ліквідували ще майже 1200 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

ISW: Москва використовує дипломатичний шантаж та ядерні погрози, щоб контролювати Захід

Російська влада, використовуючи ядерні погрози та дипломатичні маніпуляції, знову активізує кампанію рефлексивного контролю, спрямовану на… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку наші захисники відбили 31 атаку військ рф

Найбільш гаряче було на Авдіївському напрямку - українські воїни відбили 31 атаку ворога. Загалом на… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Президент Франції привітав зобов’язання Китаю не продавати рф зброю

Лідер Франції Еммануель Макрон вітає китайське зобов'язання утримуватися від продажу російській федерації зброї. Як пише… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.